GOTOWANIE Z KUCHNIĄ ŠKODY

GOTOWANIE NA ŚWIEŻYM POWIETRZU Z KUCHNIĄ ŠKODY I ALMAZANA: JEZIORO

GOTOWANIE NA ŚWIEŻYM POWIETRZU Z KUCHNIĄ ŠKODY I ALMAZANA: JEZIORO

26. 9. 2019

Bycie blisko natury i cieszenie się spokojem środowiska to dziś prawdziwy luksus. Śledź ŠKODA SUPERB SCOUT i Almazan Kitchen, gwiazdy gotowania na świeżym powietrzu i poczuj spokój piękna przyrody nad górskim jeziorem.

Woda jest źródłem życia, z którego właśnie pochodzimy. Bliskość zbliża nas do źródła naturalnej równowagi, której wielu ludzi tak bardzo brakuje w codziennym życiu przepełnionym pośpiechem. Jedyną rzeczą, którą zobaczysz w nowym odcinku Cooking in the Wild ze ŠKODĄ i Almazan Kitchen jest dziki strumień spływający po zielonych zboczach wzgórz.

„Zasadniczo potrzebujemy wody do gotowania”, mówi nam Alex Almazan. „I kochamy odległe miejsca, w których nikt nie będzie ci przeszkadzał. Podstawową ideą naszego kanału na YouTube jest wyjście na zewnątrz i gotowanie na otwartej przestrzeni. Dlatego kanał jest tak popularny. Ludzie wracają do domu zmęczeni pracą, a kiedy oglądają nasze filmy, mogą po prostu zrelaksować się i na chwilę zapomnieć o codziennych troskach.”

Od momentu założenia popularnego obecnie kanału na YouTube pomysł polegał na zapewnieniu widzom właśnie takiej idealnej wręcz formy relaksu. Związek, jaki tworzą jedzenie i przyroda jest prosty i wręcz kusi do oglądania. Wpadasz w coś głęboko i pozwalasz mu wypłynąć - jak woda, która jest głównym tematem najnowszego odcinka serialu ŠKODA i Almazan Kitchen o gotowaniu w naturalnych warunkach. Nowa ŠKODA SUPERB SCOUT jest idealnym partnerem w tej podróży. Ciesz się historią i sprawdź przepis na pyszną rybę gotowaną w soli!

Składniki: świeży pstrąg, 2-3 cytryny, garść świeżego koperku, 4 kg soli kamiennej, 3-5 łyżek oliwy z oliwek, garść świeżego tymianku z cytryny, 4-6 ząbków czosnku, 4 łyżki wędzonej papryki, olej roślinny

INSTRUKCJE:

Złów rybę i oczyść ją. Rozpal ogień. Pokrój cytryny na plasterki i włóż je wraz ze świeżym koperkiem do środka ryby.

Wymieszaj 4 kg soli z 500 ml wody w patelni. Masę solną podziel na dwie połowy, połóż rybę na stosie soli i przykryj pozostałą solą. Piecz przez 20 minut. Gdy ryba będzie gotowa, rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i dodaj paprykę, tymianek i czosnek, dobrze wszystko mieszając. Zabierz rybę z ognia, przełam skorupę solną i wyjmij rybę. Na koniec polej rybę aromatycznym gorącym ziołowym olejem. Ciesz się powoli - bez pośpiechu!

Almazan Kitchen to Aleksandar i Boban Almazan, serbski bratanek i wujek oraz autorzy jednego z najpopularniejszych kanałów kulinarnych na YouTube. Ich unikalny styl gotowania na świeżym powietrzu przyciągnął ponad 2,7 miliona subskrybentów, a ich filmy przedstawiające proste, ale smaczne przepisy kulinarne mają dziesiątki milionów wyświetleń. Ich główną pasją jest gotowanie na otwartym ogniu przy użyciu organicznych składników z nutą tradycyjnej kuchni serbskiej.


Ostatnie newsy

Wszystkie newsy