GOTOWANIE W NATURZE Z KUCHNIĄ ŠKODY I ALMAZANA: DOMEK

October 3, 2019
W miar─Ö jak nasze wsp├│┼éczesne ┼╝ycie staje si─Ö coraz bardziej gor─ůczkowe i chaotyczne, ludzie odczuwaj─ů potrzeb─Ö ucieczki od codziennej rutyny. Zejd┼║ z utartych szlak├│w dzi─Öki ┼áKODA SUPERB SCOUT i Almazan Kitchen i ciesz si─Ö ostatnim odcinkiem Cooking in the Wild.

Natura jest idealna, gdy chcesz si─Ö ukry─ç, a g├│ry najlepiej nadaj─ů si─Ö na rekolekcje. W rzeczywisto┼Ťci wydaj─ů si─Ö do tego stworzone, poniewa┼╝ ludzie wspinaj─ů si─Ö tam, aby znale┼║─ç inn─ů, lepsz─ů perspektyw─Ö. Pobyt w oddalonym domku w g├│rach nie oddziela ci─Ö od ┼Ťwiata, ale w jaki┼Ť spos├│b przybli┼╝a sam─ů istot─Ö ┼╝ycia. Poczuj wolno┼Ť─ç w ostatnim odcinku Cooking in the Wild ze ┼áKOD─ä i Almazan Kitchen.

Dla Almazan Kitchen, gwiazdy kulinarne z YouTube, ucieczka z miasta i gotowanie na wolno┼Ťci zaowocowa┼éy ich s┼éynnym kana┼éem i sta┼éy si─Ö charakterystyczn─ů cech─ů ich bardzo cenionych przez widz├│w film├│w.

ÔÇ×Wujek zawsze zabiera┼é mnie do lasu, gdzie wsp├│lnie robili┼Ťmy jedzenie i cieszyli┼Ťmy si─Ö przyrod─ů. Raz, dla zabawy, postanowili┼Ťmy sfilmowa─ç, co robimy. W tym czasie gotowali┼Ťmy w jego domu w p├│┼énocnej Serbii. Nakr─Öcili┼Ťmy niekt├│re z naszych przepis├│w i przes┼éali┼Ťmy je na YouTube, a po pewnym czasie filmy zacz─Ö┼éy by─ç wy┼Ťwietlane. Widzieli┼Ťmy to i my┼Ťleli┼Ťmy, ┼╝e mo┼╝e powinni┼Ťmy to kontynuowa─ç - ale tym razem postanowili┼Ťmy nakr─Öci─ç film na wsi. W┼éa┼Ťnie wtedy filmy naprawd─Ö zacz─Ö┼éy si─Ö rozkr─Öca─ç - ludzie byli pod wra┼╝eniem, poniewa┼╝ nigdy nie widzieli czego┼Ť takiegoÔÇŁ- m├│wi Aleksandar Almazan, opisuj─ůc sekret ich sukcesu.

Teraz wraz z ┼áKODA SUPERB SCOUT kontynuuj─ů podr├│┼╝ w g├│rzyst─ů samotno┼Ť─ç. Nie przegap okazji, by odpocz─ů─ç razem z nimi po┼Ťr├│d wspania┼éych szczyt├│w austriackich Alp, podziwiaj─ůc ich wspania┼ée umiej─Ötno┼Ťci szefa kuchni w przygotowywaniu przepysznych wegetaria┼äskich tacos.

Sk┼éadniki: gar┼Ť─ç m─ůki pszennej, szczypta soli, 1 cebula, 3 papryki, 150 g sera ementaler, 150 g pieczarek, szczypiorku, olej ro┼Ťlinny

INSTRUKCJE: Zacznij od rozpalenia ognia. Oczy┼Ť─ç warzywa i grzyby. Wymieszaj m─ůk─Ö z sol─ů i wod─ů i przygotuj ciasto, zagniataj─ůc je przez oko┼éo 5 minut. Z ciasta uformuj placki i upiecz tortille o po┼╝─ůdanej wielko┼Ťci. Posiekaj cebul─Ö, papryk─Ö i grzyby i sma┼╝ je na du┼╝ym ogniu, dodaj─ůc s├│l i przyprawy.

Gdy warzywa i grzyby s─ů usma┼╝one, dodaj ser do garnka. Po┼é├│┼╝ tortille na rozgrzanych w─Öglach, obracaj─ůc je o 45 stopni w prawo co 10 sekund. Kiedy zakr─Öcisz kulistymi ruchami placki, odwr├│─ç tortille i powt├│rz. Nape┼énij ┼Ťwie┼╝o upieczone tortille mieszank─ů warzywno-serow─ů i posyp ┼Ťwie┼╝ym szczypiorkiem.

Ciesz si─Ö - bez po┼Ťpiechu!

Ostatnie newsy