GOTOWANIE W NATURZE

GOTOWANIE W NATURZE Z KUCHNIĄ ŠKODY I ALMAZANA: DOMEK

GOTOWANIE W NATURZE Z KUCHNIĄ ŠKODY I ALMAZANA: DOMEK

3. 10. 2019

W miarę jak nasze współczesne życie staje się coraz bardziej gorączkowe i chaotyczne, ludzie odczuwają potrzebę ucieczki od codziennej rutyny. Zejdź z utartych szlaków dzięki ŠKODA SUPERB SCOUT i Almazan Kitchen i ciesz się ostatnim odcinkiem Cooking in the Wild.

Natura jest idealna, gdy chcesz się ukryć, a góry najlepiej nadają się na rekolekcje. W rzeczywistości wydają się do tego stworzone, ponieważ ludzie wspinają się tam, aby znaleźć inną, lepszą perspektywę. Pobyt w oddalonym domku w górach nie oddziela cię od świata, ale w jakiś sposób przybliża samą istotę życia. Poczuj wolność w ostatnim odcinku Cooking in the Wild ze ŠKODĄ i Almazan Kitchen.

Dla Almazan Kitchen, gwiazdy kulinarne z YouTube, ucieczka z miasta i gotowanie na wolności zaowocowały ich słynnym kanałem i stały się charakterystyczną cechą ich bardzo cenionych przez widzów filmów.

„Wujek zawsze zabierał mnie do lasu, gdzie wspólnie robiliśmy jedzenie i cieszyliśmy się przyrodą. Raz, dla zabawy, postanowiliśmy sfilmować, co robimy. W tym czasie gotowaliśmy w jego domu w północnej Serbii. Nakręciliśmy niektóre z naszych przepisów i przesłaliśmy je na YouTube, a po pewnym czasie filmy zaczęły być wyświetlane. Widzieliśmy to i myśleliśmy, że może powinniśmy to kontynuować - ale tym razem postanowiliśmy nakręcić film na wsi. Właśnie wtedy filmy naprawdę zaczęły się rozkręcać - ludzie byli pod wrażeniem, ponieważ nigdy nie widzieli czegoś takiego”- mówi Aleksandar Almazan, opisując sekret ich sukcesu.

Teraz wraz z ŠKODA SUPERB SCOUT kontynuują podróż w górzystą samotność. Nie przegap okazji, by odpocząć razem z nimi pośród wspaniałych szczytów austriackich Alp, podziwiając ich wspaniałe umiejętności szefa kuchni w przygotowywaniu przepysznych wegetariańskich tacos.

Składniki: garść mąki pszennej, szczypta soli, 1 cebula, 3 papryki, 150 g sera ementaler, 150 g pieczarek, szczypiorku, olej roślinny

INSTRUKCJE: Zacznij od rozpalenia ognia. Oczyść warzywa i grzyby. Wymieszaj mąkę z solą i wodą i przygotuj ciasto, zagniatając je przez około 5 minut. Z ciasta uformuj placki i upiecz tortille o pożądanej wielkości. Posiekaj cebulę, paprykę i grzyby i smaż je na dużym ogniu, dodając sól i przyprawy.

Gdy warzywa i grzyby są usmażone, dodaj ser do garnka. Połóż tortille na rozgrzanych węglach, obracając je o 45 stopni w prawo co 10 sekund. Kiedy zakręcisz kulistymi ruchami placki, odwróć tortille i powtórz. Napełnij świeżo upieczone tortille mieszanką warzywno-serową i posyp świeżym szczypiorkiem.

Ciesz się - bez pośpiechu!

Ostatnie newsy

Wszystkie newsy